Novinky mlékařství na mezinárodním potravinářském salonu

3.-5. května 2000 se v Ženevě konal třetí potravinářský salon Vitafood International, provázený konferencí na téma výživa a její vliv na zdraví a související zemědělsko-potravinářská produkce. Na základě výsledků vědy existuje koncept funkčních potravin a potravinářský průmysl se snaží soustředit na potravinové výrobky se složkami významnými pro lidské zdraví. Na salonu Vitafood International se 4000 odborných a vědeckých pracovníků podělilo o znalosti a objevy v této oblasti. Sektor mléka byl přirozeně silně zastoupen. Byl presentován například norský jogurt, který může přispívat k snižování množství cholesterolu díky složkám sóji a jejím fytoestrogenům. Jiný jogurt novozélandského původu zase obsahuje rostliny jako je například echinacea, která má osvědčené vlastnostmi pro posílení imunitního systému nebo řasy, zvláště bohaté na bílkoviny a vitamin A.

Schweitzerische Milchzeitung, 126, 2000, č.17,

Pramen: Le Laitier Romand - s.3 (Vo)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info