Novinky mlékařství na mezinárodním potravinářském salonu
30.05.2000 | ÚZPI
3.-5. května 2000 se v Ženevě konal třetí potravinářský salon Vitafood International, provázený konferencí na téma výživa a její vliv na zdraví a související zemědělsko-potravinářská produkce. Na základě výsledků vědy existuje koncept funkčních potravin a potravinářský průmysl se snaží soustředit na potravinové výrobky se složkami významnými pro lidské zdraví. Na salonu Vitafood International se 4000 odborných a vědeckých pracovníků podělilo o znalosti a objevy v této oblasti. Sektor mléka byl přirozeně silně zastoupen. Byl presentován například norský jogurt, který může přispívat k snižování množství cholesterolu díky složkám sóji a jejím fytoestrogenům. Jiný jogurt novozélandského původu zase obsahuje rostliny jako je například echinacea, která má osvědčené vlastnostmi pro posílení imunitního systému nebo řasy, zvláště bohaté na bílkoviny a vitamin A.
Schweitzerische Milchzeitung, 126, 2000, č.17,
Pramen: Le Laitier Romand - s.3 (Vo)
Další články v kategorii Potravinářství
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Kontroly Potravinářské inspekce 2023: 49 tisíc kontrol, uloženy pokuty přes 128 milionů (26.04.2024)
- Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit (26.04.2024)
- Extrémní počasí ohrožuje potravinovou bezpečnost v EU, říká nová zpráva Komise (25.04.2024)
- Češi stále vyráží na nákupy do Polska. Nejčastěji kvůli cenám a větší nabídce (24.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout (24.04.2024)
- Svaz včelařů: Výnos medu může být letos oproti loňsku poloviční až třetinový (23.04.2024)
- Bublinkový čaj udělal miliardáře z půltuctu Číňanů. Trh je však stále těsnější (23.04.2024)