Na výstavě čepovali Muzejní ležák

MF Dnes 29.1.2000

Na výstavě čepovali Muzejní ležák

České Budějovice - První várku Muzejního ležáku ochutnávali včera návštěvníci výstavy Vzhůru do hospody aneb Pivovarnictví a hostince v proměnách času v českobudějovickém Jihočeském muzeu. "Muzejní ležák má šestnáct procent a na rozdíl od jiných srovnatelných piv není filtrovaný ani pasterizovaný," uvedl historik muzea Jiří Petráš s tím, že muzejní pivo vaří sládek podle dochovaných známých dobových receptur tak, jak se vařilo pivo v domácnostech a malých varnách do 19. století. "Je chuťově trochu jiné - nasládlé a nevybouřené jako mladé víno, ale není to špatné," podotkl návštěvník výstavy Miloš Šimíček.

(mls)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info