Na výstavě čepovali Muzejní ležák
29.01.2000 | Mladá fronta Dnes
MF Dnes 29.1.2000
Na výstavě čepovali Muzejní ležák
České Budějovice - První várku Muzejního ležáku ochutnávali včera návštěvníci výstavy Vzhůru do hospody aneb Pivovarnictví a hostince v proměnách času v českobudějovickém Jihočeském muzeu. "Muzejní ležák má šestnáct procent a na rozdíl od jiných srovnatelných piv není filtrovaný ani pasterizovaný," uvedl historik muzea Jiří Petráš s tím, že muzejní pivo vaří sládek podle dochovaných známých dobových receptur tak, jak se vařilo pivo v domácnostech a malých varnách do 19. století. "Je chuťově trochu jiné - nasládlé a nevybouřené jako mladé víno, ale není to špatné," podotkl návštěvník výstavy Miloš Šimíček.
(mls)
Další články v kategorii Potravinářství
- Ovoce meziměsíčně zlevnilo, vejce ale zdražila (16.12.2025)
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)

Tweet



