Na Slovensku budou vyrábět košer sýry

Izraelský rabín Wulkan Ahron prověřoval čtyři dny na Oravě podmínky pro výrobu košer sýrů. Na závěr průzkumu v Tvrdošínské mlékárně a v oravských kravínech a mléčnicích vybraných chovatelů dojnic oficiálně schválil schopnost této mlékárny vyrábět přírodní sýry - Oravský oštiepok a Eidamskou cihlu mini - v souladu s přísnými požadavky košer potravin. První exportní zásilku 6 tun košer sýrů vyexpedovala mlékárna do Izraele už 20. listopadu. Vstup Tvrdošínské mlékárny na košer trh je první svého druhu na Slovensku a znamená další rozšíření jejích exportních aktivit. Za zvláště cennou stránku získání osvědčení pro výrobu košer výrobků se považuje všestranná platební schopnost izraelského obchodního partnera.

Tvrdošínská mlékárna má úspěchy také v exportu jiných mléčných výrobků. Za devět měsíců letošního roku představuje podíl exportu na celkovém odbytu 30 %. Růst exportu významně ovlivnilo zvláště získání mezinárodního certifikátu kvality ISO 9002 v dubnu letošního roku, což je vizitka splnění všech kritérií pro prodej produkce na zahraničních trzích. Tato mlékárna jako středně velký podnik v odvětví vyrábí nejširší sortiment sýrů na Slovensku. Kromě nejvyšších ocenění z výstav Agrokomplex a Gastra Alimenta je mlékárna také držitelem ochranné značky Slovak Gold. Úspěšně reprezentuje slovenské mlékárenství také na potravinářských salonech v Německu a Francii.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info