Mléko opět v lahvích
26.04.2001 | ÚZPI
Olomoucká mlékárna Olma, a.s. začala jako první v republice plnit mléko pod obchodní značkou Dobré mléko opět do lahví, tentokrát plastových, znovu uzavíratelných PET-lahví. Společnost si od zhruba 100 milionové investice, vložené do zprovoznění nové technologie, slibuje zvýšení podílu na domácím trhu čerstvého mléka ze současných 2-3 % na 10-12 %. Sortiment mléka v PET-lahvích zahrnuje - Čerstvé mléko odstředěné vyráběné ze syrového kravského mléka nejvyšší kvality, pasterované, s minimální dobou trvanlivosti 10 dnů, Čerstvé mléko polotučné, rovněž ze syrového kravského mléka, které má díky citlivé pasteraci zaručenu naprostou hygienickou nezávadnost, uchování všech přírodních vitaminů, minerálních látek a dalších živin, s vynikající chutí a vůní a dobou trvanlivosti 10 dnů, Čerstvá smetana s obsahem tuku 10 %, určená pro přímou spotřebu, kupř. do kávy nebo koktejlů. Doba trvanlivosti je opět 10 dnů. Kysané podmáslí se vyrábí z nejkvalitnějšího čerstvého mléka zakysáním ušlechtilými mikroorganismy. Upravuje narušené zažívání a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Je vhodné zejména k přímé konzumaci, neobsahuje žádná chemická aditiva. Jogurtový drink je osvěžující lehký nápoj lahodné chuti, který svým složením plně odpovídá zásadám zdravé výživy. Nízký obsah tuku a přítomnost živých jogurtových kultur jsou předpokladem snadné stravitelnosti i pro osoby se zažívacími problémy. Vyrábí se prozatím ve dvou chuťových variantách - broskvové a jahodové. Minimální doba trvanlivosti je 21 dnů. Dalším výrobkem v PET-lahvi je Olma Bio® - Via Natur Biomléko plnotučné. Olma Bio® -Via Natur je značka certifikovaných biopotravin, které plně odpovídají světovým trendům ve zdravé výživě. Certifikát "Bioprodukt ekologického zemědělství" garantuje zcela přírodní zpracování mléka v celém technologickém procesu výroby, bez použití jakékoliv chemické látky. Mléko v půllitrových lahvích má minimální dobu trvanlivosti 10 dnů.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



