Mikrovlnné obaly pro pekařské výrobky
03.10.2000 | ÚZPI
Společnost GRAPHIC PACKAGING (Mississauga) nedávno vyvinula mikrovlnné balení, které umožňuje, aby výrobky pečené v mikrovlnném prostředí měly téměř shodné vlastnosti jako ty, které jsou pečené v konvenčních pecích. Obal (podložka) je tvořen sérií folií a susceptorů, které mění směr mikrovln reagujících s výrobkem, a umožňují vytvoření křupa-vé kůrky a žádoucí zhnědnutí povrchu výrobku.Obal napomáhá redistribuci mikrovlnné ener-gie do příslušných míst výrobku tak, aby se pečením získal výrobek co nejvyšší kvality. Ku-příkladu listový závin pečený v tomto inovovaném obalu v mikrovlnné troubě má křupavou, listovou konzistenci a správně vybarvený povrch, přičemž doba pečení se výrazně zkracuje.
Bakers Journal, 60, 2000, č. 6, s. 9 (kop)
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



