Med jako alternativní sladidlo

Med je funkční sladidlo obsahující určité množství vitaminů, minerálních látek a antioxidantů. V kysaných mléčných výrobcích podporuje růst bifidobakterií, v pekařských výrobcích napomáhá udržovat vlhkost a vláčnost střídky a přispívá k vytváření žádoucího zabarvení kůrky výrobků. Je vhodným alternativním sladidlem kupříkladu pro bagely a plo-chý chléb. U bagel se použitím medu zlepšuje vzhled kůrky, textura střídy a celkový chuťový vjem finálního výrobku. Bagely s přídavkem 6 % medu v receptuře byly spotřebiteli hod-noceny, pokud se týká aromatu, chuti a celkové jakosti, v porovnání s bagelami obsahujícími bílý krystalový, nebo surový cukr, mnohem výše.

Food Processing, 61, 2000, č. 3, s. 70. (-kop-)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info