Martinov rozšiřuje nabídku uzenin a salámů bez hovězího
20.02.2001 | Právo
Martinov rozširuje nabídku uzenin a salámu bez hovezího
Masokombinát Martinov omezil výrobu uzenin s hovezím masem. Vetšinou bude používat takové normy, jež hovezí nepripouštejí, uvedla tisková mluvcí ostravského podniku Eva Kijonková. Do nekterých uzenin jsou místo hovezího pridávány drubeží nebo sójové prímesi. "Spotrebitelé odmítající hovezí maso si mohou vybrat z naší nabídky 96 salámu a uzenárských výrobku," informovala. Podle Kijonkové cástecne zustane zachována i nabídka uzenin s obsahem hovezího. "V soucasnosti se masokombinát pripravuje na testování prokazující neprítomnost nemoci šílených krav. Krome toho již delší dobu dodává do obchodní síte opracované hovezí maso z dobytka mladšího než 24 mesícu, což minimalizuje riziko výskytu onemocnení," dodala mluvcí.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



