Konkurenceschopnost mlékáren záleží na kvalitě jejich management
01.11.1999 | Zemědělec
Agrární noviny (Agroweb) 1.11.1999
Konkurenceschopnost mlékáren záleží na kvalite jejich managementu
"Naprosto urcující" pro úspešnost mlékárenských podniku je podle tajemníka ceského komitétu Mezinárodní mlékarské federace Oldricha Obermaiera schopný management. Uvedl to ve svém dnešním vyjádrení pro Agrární noviny.
"Je-li k nemu pripoctena ješte možnost získání financních prostredku z penežních ústavu za rozumných podmínek, má podnik vyhráno," tvrdí Obermaier. Predpokladem konkurenceschopnosti mlékáren je podle nej dále atraktivnost výrobku, velká oblast jejich prodeje, splacené technické vybavení, svozový rajón s dobrou kvalitou mléka a dostatecná ekonomická velikost podniku.
Další články v kategorii Potravinářství
- Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (29.04.2024)
- Dokonalost japonských knedlíčků kontroluje umělá inteligence. Pomáhá i jinde (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Kontroly Potravinářské inspekce 2023: 49 tisíc kontrol, uloženy pokuty přes 128 milionů (26.04.2024)
- Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit (26.04.2024)
- Extrémní počasí ohrožuje potravinovou bezpečnost v EU, říká nová zpráva Komise (25.04.2024)
- Češi stále vyráží na nákupy do Polska. Nejčastěji kvůli cenám a větší nabídce (24.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout (24.04.2024)