Kde kupují a k čemu pijí členové poroty ryzlink vlašský?

MF Dnes 1.12.1999

Kde kupují a k čemu pijí členové poroty ryzlink vlašský?

anketa

Vilém Kraus, pedagog: Ve vinotékách, a vyhledávám přitom hlavně vína přívlastková. Když se mi naskytne příležitost odkrýt dobrý »vlašák« u drobného vinaře, pak nakoupím i tam. Toto víno piji rád k jídlům všedního dne.

Oleg Homola, fotograf: V několika stáčírnách na sídlišti, kde bydlím. I přesto, že právě v takových prodejnách víno mívá kolísavou kvalitu. Odmítám zásadně vína v plastu, jako jsem nedávno viděl v Delvitě.Občas si dám skleničku před spaním.

Josef Kylián, ortoped: Vozím je zásadně od vinařů z jižní Moravy, víno piji spíš samotné než k jídlu.

Milan Král, dovozce a prodejce vína: Tuhle odrůdu piji pouze v restauracích, a to k rybám a zeleninovým salátům.

Jaroslav Hlaváč, ředitel Víno Mikulov,a.s.: Ryzlink vlašský piju převážně z vlastního vinohradu, nanejvýš ho kupuji ve vinotéce v Mikulově.Vzhledem k tomu, že odbourává tuky, tak převážně k zabijačce.

Miloš Michlovský, majitel vinařské firmy Vinselekt: Piji zásadně jen vlastní víno, a to k zeleninovým salátům a studené kuchyni. Dobrý »vlašák« je dobrý i do střiku - na rozdíl od ostatních totiž zastávám názor, že střik, pokud má být dobrý, musí být i z dobrého vína.

Helena Valentová, vedoucí senzorické laboratoře: Jen ve vinotékách či lahůdkářstvích, piji ho spíš jako střik.

(jš)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info