Jogurt proti vředům
27.11.2000 | ÚZPI
Japonská společnost MEIJI MILK PRODUCTS Co. vyrobila v březnu tohoto roku první značkový jogurt nazvaný LG21. Nový jogurt obsahuje kulturu mléčného kvašení LG21, kterou je Lactobacillus gasseri. Výzkum prokázal, že tato bakterie působí proti Helicobacter pylori, mikroorganismu, který je příčinou žaludečních a dvanácterníkových vředů. Využití LG21 v jogurtu je patentováno.
PA - Mlékárenský průmysl, 43, 2000, č. 5, s. 158-159 (vl)
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



