I přes konkurs bude výroba v Masokombinátu Martinov pokračovat
11.12.2000 | Hospodářské noviny
Výroba masa a masných výrobků v akciové společnosti Masokombinát Martinov, na jehož majetek dnes Krajský obchodní soud v Ostravě prohlásil konkurs, bude dále pokračovat, řekla Eva Kijonková, která ostravskou firmu mediálně zastupuje.
Kijonková upřesnila, že správcem konkursní podstaty byl na základě rozhodnutí samosoudce Ladislava Olšara ustanoven Jaromír Blažej, který dnes v souladu s obvyklým postupem převzal právo rozhodovat za společnost.
"Snahou správce bude, aby společnost pokračovala i nadále za podmínek, které nepoškodí věřitele," tvrdí mluvčí s tím, že správce konkursní podstaty se dnes již sešel s vedením masokombinátu a dohodl se na systému spolupráce při řízení běžné produkce.
Pro zaměstnance masokombinátu z nástupu správce konkursní podstaty zatím nevyplývají žádná mimořádná opatření v pracovním režimu. Podle Kijonkové však pokračuje uvolňování nadbytečných zaměstnanců, o kterém bylo rozhodnuto v říjnu a listopadu. Masokombinát by měl do konce února příštího roku snížit počet zaměstnanců na zhruba 600, přičemž nyní pracuje v ostravském podniku téměř 900 lidí.
Masokombinát Martinov podal koncem listopadu na sebe u Krajského obchodního soudu v Ostravě návrh na konkurs kvůli insolvenci. Krajský soud evidoval ještě čtyři další návrhy na konkurs ostravského masokombinátu. Ty podaly společnosti Gamex z Českých Budějovic, Poly-clip System z Prahy, Služby pro zemědělství z Milevska a firma Malec a Vavrik z Prahy.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



