Faktory ovlivňující příjem sušiny u krav
16.10.2000 | ÚZPI
Příjem sušiny je u krav ovlivněn dostupností krmiva. Příjem krmiva (sušiny) je z 22 % ovlivněn způsobem krmení a řízením chovu. K faktorům, které limitují dobu příjmu krmiva, odborníci řadí: dobu strávenou v dojírně, řízení skupiny dojnic, řízení krmení, krávy vracející se do vlastního kotce, vysokou hustotu osazení. Kromě způsobu krmení a řízení chovu ovlivňuje u dojnic příjem sušiny: produkce mléka (45 %), tělesná hmotnost (17 %), klimatické podmínky (10 %), tělesná kondice (6 %).
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



