Eurostat: Výroba zmrzliny loni v ČR klesla o pětinu
11.08.2020 | ČTK
Výroba zmrzliny v ČR loni meziročně klesla zhruba o 21 procent na 40,36 milionu litrů, vyplývá z údajů Eurostatu. Předloňské výroba přes 50 milionů litrů byla ale dlouhodobě nadprůměrná. Průměr výroby v ČR podle Eurostatu činil v posledních pěti letech zhruba 43 milionů litrů vyrobené zmrzliny.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka (18.04.2024)
- Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu (18.04.2024)
- Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem (18.04.2024)
- Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel (18.04.2024)
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)