Šťastných 13. Bernard zazářil v Londýně
26.03.2025 | Pivovar Bernard
Rodinný pivovar Bernard slaví obrovský úspěch na prestižní mezinárodní soutěži European Beer Challenge 2025. Získal tu 13 medailí pro všech 13 piv, která do soutěže přihlásil, z toho tři „dvojité zlaté“ a pět zlatých medailí. Mezinárodní porota v Londýně porovnávala stovky vzorků piv z celého světa.
„Ocenění potvrzuje kvalitu našich piv a naši vášeň pro poctivé pivovarnické řemeslo. Posouzení nezávislé mezinárodní poroty má velkou hodnotu. Dík patří celému našemu týmu, který každý den pracuje na tom, aby naše piva patřila k nejlepším,“ považuje si výsledku vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Dvojité zlato, udělované pivům s nejvyšším bodovým hodnocením, získala piva Bohemian ALE, Bezlepkový ležák a nealkoholické pivo Švestka. Zlatou medaili si „odnáší“ Jedenáctka, Dvanáctka, Sváteční ležák, Extra hořký ležák a polotmavý Jantarový ležák. Stříbrné medaile získaly Desítka a nealkoholický Grep, bronzové medaile náleží Černému ležáku, nealkoholickému pivu Free a svrchně kvašenému pivu IPA. S takovým skóre patří Rodinný pivovar Bernard k vůbec nejúspěšnějším účastníkům této prestižní soutěže.
O European Beer Challenge Mezinárodní soutěž European Beer Challenge dává pivovarníkům příležitost soutěžit s nejuznávanějšími světovými značkami. Všechny ze stovek přihlášených piv jsou anonymně degustovány předními evropskými obchodníky, aby identifikovali ta nejlepší piva na trhu. Soutěže se mohou účastnit pivovary všech velikostí z jakékoliv země na světě.
Další články v kategorii Potravinářství
- Svět platí, aby mohl pít Coca-Colu. Milice v Súdánu vybírá výpalné (29.03.2025)
- Nejstarší vanilku v Evropě našli vědci na Pražském hradě (28.03.2025)
- Tvarůžky zavanou Olomoucí. Slané, sladké, nakládané i jako zákusky (28.03.2025)
- Výroba rybí omáčky ohrožena úbytkem ančoviček (28.03.2025)
- Přepálený olej v restauracích a fast foodech je stále problém, ukázaly kontroly (28.03.2025)
- Australská senátorka v horní komoře mávala mrtvou rybou, je proti chovu lososů (27.03.2025)
- Hovězí burger se sázeným vejcem? Američanům se z tradičního jídla stává proklatě drahý luxus (27.03.2025)
- Filé, vítěz nad inflací. Co za čtyři roky zdražilo nejvíc a co naopak zlevnilo. (27.03.2025)
- Do roka bychom měli zvládat produkovat stovky tun kultivovaného masa ročně, říká šéf společnosti Bene Meat (26.03.2025)
- Před 65 lety byla zahájena výroba oblíbené limonády Kofola (26.03.2025)