Ekologické hovězí testováno na nemoc šílených krav
18.12.2000 | Hospodářské noviny
Společnosti Biodružstvo a Biopark - produkující ekologické hovězí maso - jako první v ČR zahájily od 14. prosince 2000 testování všech poražených kusů hovězího dobytka na BSE (nemoc šílených krav) ve spolupráci se Státním veterinárním ústavem Praha. Tyto dvě společnosti jsou výlučnými producenty biohovězího v ČR. Hovězí maso v kvalitě BIO je proto prvním masem v české prodejní síti, jehož celá produkce je testována na BSE. Bylo k tomu přistoupeno i přesto, že hovězí maso z ekofarem je bezpečné z hlediska BSE, sdělil HN Petr Krogman ze společnosti Biopark. Důvodem je podle jeho slov snaha dále zvyšovat standard u tohoto masa vyšší cenové úrovně.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



