Brazílie vyrábí biocukr
07.05.2001 | ÚZPI
Výroba biocukru se rozšiřuje i do třtinových oblastí. Cukrovar v Sao Francisco v Brazílii po pěti letech, které byly nutné k získání ekologicky vhodných ploch pro pěstování a optimální odrůdy třtiny, vyrobil první biocukr v množství 1700 t v roce 1997, další rok 4000 t, 23 tisíc t v roce 1999, 20 - 24 tisíc t v roce 2000. Víc jak polovina produkce se vyváží do USA, Japonska, Kanady a EU.
Další články v kategorii Potravinářství
- Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu (05.05.2024)
- Becherovka patří od začátku května definitivně polské skupině Maspex (03.05.2024)
- FAO: Ceny potravin v dubnu pokračovaly v růstu, zdražuje maso i rostlinné oleje (03.05.2024)
- Balík 12 potravin a piva zlevnil meziročně v dubnových akcích na 638,39 koruny (02.05.2024)
- Češi vyhodí asi třetinu potravin. Čtyřčlenná rodina může ušetřit 14 tisíc ročně (01.05.2024)
- „Nejzbytečnější cukr“ by mohla postihnout nová daň. Výrobci se brání (30.04.2024)
- ČSÚ zveřejní vývoj HDP v prvním čtvrtletí, analytici čekají růst (30.04.2024)
- Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (29.04.2024)
- Dokonalost japonských knedlíčků kontroluje umělá inteligence. Pomáhá i jinde (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)