Bernard má dvě medaile ze soutěže České pivo
02.10.2020 | Pivovar Bernard
Rodinný pivovar Bernard uspěl na jubilejním dvacátém ročníku degustační soutěže České pivo. V kategorii tmavých piv obsadil Bernard Černý ležák 12 druhé místo, v kategorii světlých jedenáctek porotci vyhodnotili jako třetí nejlepší Bernard světlý ležák 11.
Porota nejprestižnější české pivní degustační soutěže letos hodnotila celkem 73 vzorků v šesti kategoriích. Výsledky soutěže byly v rámci probíhajících Dnů českého piva slavnostně vyhlášeny 29. září v zahradách Senátu Parlamentu České republiky.
„Ocenění z této prestižní soutěže je úspěch a závazek zároveň. Řada vlastností piva je měřitelná a porovnatelná, ovšem to, jak pivo někomu chutná, je věc individuální. Proto mě těší, že naše pivo chutná jak zákazníkům, tak i odborníkům,“ komentoval výsledky vrchní sládek a generální ředitel Rodinného pivovaru Bernard Josef Vávra.
Porota tvořená z pivovarníků, pedagogů a odborníků z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce hodnotí především senzorické vlastnosti piva, konkrétně vzhled, barvu, chuť, vůni a texturu. Tradičně soutěž probíhá jako dvoukolová, v letošním roce, s ohledem na mimořádnou situaci, soutěž proběhla jednokolově.
„Piva, která obstojí v této prestižní degustační soutěži, jsou pro konzumenty zárukou nejvyšší kvality a vytříbeným chuťovým zážitkem,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven.
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



