Bernard má dvě medaile ze soutěže České pivo
02.10.2020 | Pivovar Bernard
Rodinný pivovar Bernard uspěl na jubilejním dvacátém ročníku degustační soutěže České pivo. V kategorii tmavých piv obsadil Bernard Černý ležák 12 druhé místo, v kategorii světlých jedenáctek porotci vyhodnotili jako třetí nejlepší Bernard světlý ležák 11.
Porota nejprestižnější české pivní degustační soutěže letos hodnotila celkem 73 vzorků v šesti kategoriích. Výsledky soutěže byly v rámci probíhajících Dnů českého piva slavnostně vyhlášeny 29. září v zahradách Senátu Parlamentu České republiky.
„Ocenění z této prestižní soutěže je úspěch a závazek zároveň. Řada vlastností piva je měřitelná a porovnatelná, ovšem to, jak pivo někomu chutná, je věc individuální. Proto mě těší, že naše pivo chutná jak zákazníkům, tak i odborníkům,“ komentoval výsledky vrchní sládek a generální ředitel Rodinného pivovaru Bernard Josef Vávra.
Porota tvořená z pivovarníků, pedagogů a odborníků z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce hodnotí především senzorické vlastnosti piva, konkrétně vzhled, barvu, chuť, vůni a texturu. Tradičně soutěž probíhá jako dvoukolová, v letošním roce, s ohledem na mimořádnou situaci, soutěž proběhla jednokolově.
„Piva, která obstojí v této prestižní degustační soutěži, jsou pro konzumenty zárukou nejvyšší kvality a vytříbeným chuťovým zážitkem,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven.
Další články v kategorii Potravinářství
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka (18.04.2024)
- Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu (18.04.2024)
- Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem (18.04.2024)
- Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel (18.04.2024)
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)