Absinth se vrací na český trh
10.12.1999 | Metro
Metro 10.12.1999
Absinth se vrací na český trh
NÁPOJ
Oblíbený nápoj nahořklé chuti se vrací do výbavy každého správného barmana. Lihovina typické chuti pocházející již z dob Napoleona a nesoucí vůni i chuť pelyňku posílené mátou a anýzem je zatím ještě v řadě států světa zakázána. Důvodem je obsah thujonu, který ve větších dávkách vyvolává opojné stavy a závratě. Firmě Fruko Schulz se podařilo speciální výrobní technologií tato rizika eliminovat, o čemž svědčí i povolení ministerstva zdravotnictví k výrobě absinthu, které nedávno získala. Díky ní se tak k nám vrací oblíbený nápoj slavných umělců z celého světa. Za všechny je možno jmenovat například Ernesta Hemingwaye, Alfreda Jarryho, Arthura Rimbauda, Paula Maria Verlaina a Vincenta van Gogha.
(Metro)
Další články v kategorii Potravinářství
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Kontroly Potravinářské inspekce 2023: 49 tisíc kontrol, uloženy pokuty přes 128 milionů (26.04.2024)
- Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit (26.04.2024)
- Extrémní počasí ohrožuje potravinovou bezpečnost v EU, říká nová zpráva Komise (25.04.2024)
- Češi stále vyráží na nákupy do Polska. Nejčastěji kvůli cenám a větší nabídce (24.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout (24.04.2024)
- Svaz včelařů: Výnos medu může být letos oproti loňsku poloviční až třetinový (23.04.2024)
- Bublinkový čaj udělal miliardáře z půltuctu Číňanů. Trh je však stále těsnější (23.04.2024)
- ČSÚ: Většina potravin v dubnu meziměsíčně zdražila, nejvíce jablka (23.04.2024)