V Karlíně se otevřelo francouzské pekařství PAUL
31.01.2024 | pekarske-technologie.cz
První českou pobočku otevřelo francouzské pekařství již v roce 2018 a od té doby se velmi úspěšně rozvíjí. Pekařství se daří propojit tradice, kvalitní suroviny a prověřené řemeslné postupy s moderními trendy v oblasti gastronomie. Vedle široké nabídky sladkého a slaného pečiva a dalších pochutin, většina z 20 pražských poboček poskytuje příjemné posezení v autentickém prostředí s nezaměnitelným šarmem. Většina produktů se připravuje přímo na prodejně. Chléb, bagety nebo vyhlášená vánočka se pečou z těst s unikátní recepturou, které se z výroby rozváží na pobočky několikrát za den. Mimořádný důraz se klade i na kvalitu surovin a výběr lokálních dodavatelů.
Lokalita nové pobočky byla vybrána s nejvyšší pečlivostí. „Karlín je živá a rozvíjející se čtvrť, která má stále rostoucí počet návštěvníků, vyhledávajících zajímavé gastronomické zážitky,“ vysvětluje Filip Kubernat, ředitel sítě PAUL pro ČR a navazuje: „Jsem přesvědčený, že zde nalezneme stabilní základnu zákazníků, kteří si chtějí vychutnat kousek francouzské pohody a elegance.“ Design pobočky je přizpůsoben tzv. neoindustriálnímu stylu, který dobře ladí s původním průmyslovým charakterem čtvrti. Jeho autorem je francouzské architektonické studio Panétude, které navrhuje prodejny PAUL po celém světě.
Rozšíření pobočkové sítě bude pokračovat i v příštím roce, dodává Filip Kubernat. „Plánujeme otevření pekařství PAUL na Masarykově nádraží, které díky ambicióznímu projektu Masaryčka velmi získalo na atraktivitě a náš koncept tu tedy rozhodně nesmí chybět. Stále rozvíjíme i myšlenku na otevření první mimopražské pobočky, ale bohužel se nedaří najít odpovídající prostory, splňující naše nároky na lokalitu a zázemí.“
Autor: redakce
Další články v kategorii Podnikání
- Z kopřivy, bezu i yzopu. Žena mění bylinky ze zahrady na oblíbené sirupy (06.05.2024)
- Pálenice čeká krušná sezóna (06.05.2024)
- Skupině Flosman z Tábora se meziročně zvýšily tržby, přesto skončila ve ztrátě (06.05.2024)
- Vídeňští restauratéři se bouří proti rozvozu jídel, připadají si vykořisťovaní (29.04.2024)
- Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Teplé počasí hospodám pomohlo. Přesto musí lidé počítat se zdražováním (22.04.2024)
- Budějovický Budvar měl loni rekordní tržby 3,37 miliardy korun, stouply o 11 pct (18.04.2024)
- Pivovary Staropramen se řadí mezi nejlepší zaměstnavatele roku 2024 v Česku (18.04.2024)