Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop
22.06.2021 | pekarske-technologie.cz
Už jste si někdy v restauraci objednali polévku a k ní dostali okoralý chleba ze supermarketu? V pražské restauraci Eska se něco takového zákazníkovi nemůže stát. Mají tu totiž svou vlastní proslulou pekárnu, kde denně vyrobí asi pět set kusů domácího kváskového chleba z bio mouky a pečou téměř nonstop, protože poptávka stále roste.
Kvalitní mouka je základ úspěchuKdyž v Esce s pekařinou začínali, nevznikl výborný chléb na první pokus. Chtělo to rok a půl pokusů a omylů, než byl z pece vytažen dokonalý bochník. Za hlavní záruku úspěchu považují v Esce mouku značky Probio, která je v BIO kvalitě a mele se ve speciálním bezlepkovém mlýně. Mouka se přidává do kvásku i těsta a její kvalita je stěžejní.Firma Probio, která mele mouku ve Starém městě pod Sněžníkem, má skoro třicet let zkušeností s výrobou biopotravin a je tak prvním a zároveň největším výrobcem bioproduktů v ČR.
Sortiment pekárny Eska se stále rozšiřujeV současné době můžete v Esce ochutnat dva druhy chleba, které jsou velmi prakticky nazvané chleba 33 a chleba 66. Oba druhy chleba jsou z třístupňového kvasu a zrají 14 hodin. Bochník o váze 780g přijde zákazníka na 105 Kč.
- Chleba 33 obsahuje 33% žitné mouky. Je křupavý a hodí se perfektně k přípravě topinek nebo jen tak k zakousnutí.
- Chleba 66% obsahuje 66% žitné mouky a je trošku hutnější. Je výborný třeba k pomazánkám.
Výborný chléb však není to jediné, čím se pekárna Eska může pochlubit. Pečou se zde také koláče, buchty, bábovky a čerstvé loupáky.
K chlebu si zde zákazník může dát ještě výživnou polévku a ke sladkému zase ocení výběrovou kávu z české pražírny Nordbeans.
Autor: redakce
Další články v kategorii Podnikání
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Projekt Hlídače státu: Agrofert má i přes Babišův střet zájmů zakázky od státu (19.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- SZIF už pozastavil dotace firmám z Agrofertu kvůli Babišovu střetu zájmů (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)

Tweet



