Pravá italská pekárna peče unikátní chléb i sladké delikatesy
02.02.2024 | pekarske-technologie.cz
V Praze vznikla nová italská pekárna Arte Bianca, kterou společně založili Čech Jan Valeš a Sicilan Giacomo Candido. Zákazníky lákají na bílý chléb, nadýchané sendviče z focaccii nebo sladké cornetto.
Touhu založit italskou pekárnu měli Giacomo Candido s Janem Valešem už dlouho. Valeš dříve zastával pozici obchodního a marketingového ředitele ve společnosti provozující sítě restaurací, výrobny a gastrozařízení. Candido po příchodu do Prahy budoval pro Wine Food pekárnu, cukrárnu a sekci pizzy. Jejich touhu se ale rozhodli realizovat až během covidu. Následující dva roky trávili intenzivním plánováním a hledáním správného místa, který našli na Bělehradské ulici. Podle magazínu Forbes hledali takový prostor, který bude vyhovovat nejen samotné pekárně, ale bude fungovat také jako místo, kde se lidé budou cítit dobře a vrátí se ve vzpomínkách na své cesty po Itálii. Jejich snaha se vyplnila, více než polovinu zákazníků znají oba pánové osobně a dokonce se k nim rádi vrací i Italové.
Všechno, co si v obchodě koupíte, je stoprocentně italské a je vyrobeno pouze z italských surovin s ohledem na daný region. V pekárně rádi objevují staré odrůdy obilovin, které pečivu dodávají mnohem intenzivnější chuť. Koupíte zde vše od ciabatt, chlebů pšeničných, žitných, multicereálních přes plněné focaccii a řadu sladkých specialit. Nabídka se navíc během dne mění, takže ráno ochutnáte něco trochu jiného než odpoledne. Unikátem je chléb pane di Pompei, který se peče jen ve čtvrtek a v pátek.
V průběhu roku by majitelé rádi otevřeli druhou provozovnu a časem se posunuli i do regionů.
Autor: redakce
Další články v kategorii Podnikání
- Vídeňští restauratéři se bouří proti rozvozu jídel, připadají si vykořisťovaní (29.04.2024)
- Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Teplé počasí hospodám pomohlo. Přesto musí lidé počítat se zdražováním (22.04.2024)
- Budějovický Budvar měl loni rekordní tržby 3,37 miliardy korun, stouply o 11 pct (18.04.2024)
- Pivovary Staropramen se řadí mezi nejlepší zaměstnavatele roku 2024 v Česku (18.04.2024)
- U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem (15.04.2024)
- Farmářské trhy se vracejí. Problémem bývá špatné označování výrobků a hygiena (14.04.2024)
- Candáty v Lipně možná likvidují sumci, vědci a rybáři je chtějí ochránit (12.04.2024)