Divočina vždy docení zálivky a koření

Jsem z povolání lesník a myslivec, ze záliby kuchař, a neboť jsem několik let v důchodu, přečtu vaše noviny od titulní až po poslední stránku. Se zájmem jsem si proto přečetl článek Divočina vždy docení zálivky a koření. (Peníze a my 19.11.) Spolu-podepsal bych se s autorkou pod celý materiál s výjimkou části "Bažant hlavou dolů, zajíc hlavou nahoru".

Pravda je opačná, protože bažant a veškerá peřnatá zvěř má zrát vždy hlavou dolů, kdežto zajíc a králík vždy hlavou dolů.

Vysvětlení Je prosté

pernaté jsou nejkvalitnějším masem prsa, u zajíce a králíka kýty a hřbet.

Při správném zavěšení klesnou vnitřnosti dolů k méně kvalitnímu masu - k žebrům a krku u srstnaté a k břišní stěně u pernaté zvěři, jak jsem se snažil rukou neumělou nakreslit.

Správné zavěšení je zvlášť důležité v současnosti, kdy - dovoluji si to tvrdit - málokterý myslivec dovede správné vyháčkovat ulovenou zvěř.

Toto "umění" ovládáme už snad jenom my "staří" myslivci, kteří pamatujeme na letní hony na koroptve, kdy toto vyháčkování bylo zcela nezbytné.

Tisk

Další články v kategorii Ekologie

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info