Speciální mouka pro jemné pečivo
17.01.2001 | ÚZPI
Stále rostoucí obliba jemného pečiva kombinovaného s čokoládou nebo nejrůznějšími náplněmi, přivedla společnost Kampffmeyer Mühlen v Hameln k rozhodnutí vyrábět speciální mouku pro výrobu jemného pečiva. V Hameln se na úderovém mlýně s použitím vzduchového třídění a speciálního know-how vyrábí pro tyto účely mouka "na míru" podle požadavků zákazníka. Přednostmi této speciální mouky jsou mj.:
- možnost nastavit optimální obsah proteinu pro každý konkrétní
případ díky vysoké flexibilitě výrobní technologie,
- jemná granulace, umožňující rychlejší vývin těsta v důsledku
většího povrchu částic, který dovoluje rychlejší zvlhčování,
- šlehané hmoty se mohou použít bezprostředně po našlehání,
- ve šlehaných hmotách z této speciální mouky se netvoří lepkové
agregáty,
- k dosažení požadované viskozity za studena ve šlehaných
hmotách se může použít výrazně menší množství vody, což
vede ke snížení spotřeby energie,
- u šlehaných hmot připravených ze vzduchově tříděných mouk
nedochází, díky nízké aktivitě enzymů, ke ztekucení,
- oplatky ze speciální mouky mají vyšší pevnost,
- mouku není třeba směšovat s nativním škrobem nebo
bezlepkovými moukami kupř. rýžovou nebo kukuřičnou,
- rovněž není třeba přidávat přípravky zeslabující lepek.
ZSW, 53, 2000, č. 9, s. 257 - 258 (kop)
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



