Výroba krmných směsí doma na farmách?

S krmnými komponenty vypěstovanými na farmách se z ekonomického hlediska stává stále více atraktivním připravovat krmné směsi doma. Tato skutečnost se odrazila i v nabídce krmných míchacích a dávkovacích vozů na výstavě Dairy Event ve Velké Británii.

Míchací vozy na přípravu krmiva amerického výrobce NDE manipulují s vlhkými, suchými nebo i zmrzlými balíky slámy, sena nebo siláže, které rozřezávají vertikálními šnekovými bubny. Do Velké Británie se dodávají vozy o objemu 10, 12, 15, 18 a 20 m3, vybavené váhovými čidly, bržděnou nápravou a vykládacím dopravníkem s vykládáním napravo i nalevo. Cena vozu o objemu 12 m3 začíná na 14 500 GBP.

Firma Kverneland rozšiřuje svou řadu o model KD414 o objemu 14 m3. Pracovním orgánem je šnekový dopravník vybavený míchacími rameny. Tato kombinace produkuje stejnorodou, avšak nepřemíchanou krmnou směs. Korba vozu od CorTen je opatřena ochrannou vrstvou, která zabraňuje nadměrnému opotřebení od rotujících materiálů. Stroj je vybaven naprogramovatelným váhovým čidlem a vnějším osvětlením pro jízdu po komunikacích. Cena modelu KD414 začíná na částce 18 200 GBP.

Výrobce Shelbourne Reynolds nabízí řadu Express o objemu 6, 8 a 10 m3 s úpravami podle přání zákazníků. Ovládací panel je na horním táhlu hydraulického závěsu traktoru aby se usnadnilo ovládání všech funkcí krmného vozu. Vykládací dopravník je nyní širší a je konstruován tak, aby mohl vykládat i přes případnou překážku (zábranu). Uvnitř zásobníku je vertikální šnek s nižším energetickým příkonem a zlepšeným výkonem. Také byl zaveden vážící systém a na požadavky uživatelů byl stroj opatřen plošinou, aby operátor měl volné ruce a mohl např. bez potíží přeřezávat vázací motouz. Cena 10kubíkového modelu je 17 530 GBP.

Farmers Weekly, 133, 2000, č. 10, s. 78 .- (Šť)

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info