Pravou rukou hejtmana bude krajský veterinář

Státní veterinární správa se připravuje na krajské řízení. Podle ústředního ředitele SVS ČR Josefa Holejšovského je logické, že v každém kraji vznikne i krajská veterinární správa, a to v sídle hejtmana. Okresní veterinární správy nezaniknou, jejich náplň práce bude v podstatě stejná, nebudou se zřejmě jmenovat okresní, ale třeba jen veterinární správy nebo pracoviště krajské správy.

Podstatný je fakt, že se Státní veterinární správa snaží cílevědomě připravovat na situaci, která vbrzku nastane. Organizaci krajských veterinárních správ bude řešit novelizovaný veterinární zákon, který musí být hotový do příštího roku.

Krajský systém řízení do jisté míry předjal Josef Holejšovský již při nástupu do funkce na počátku roku 1999, kdy jmenoval řídící mezičlánek mezi sebou a jednotlivými okresními veterinárními správami, tzv. koordinátory, kterých jmenoval sedm. Nyní jich je v souladu s novým státoprávním uspořádáním 13.

Krajská veterinární správa bude orgánem veterinárního dozoru s náplní obdobnou jako dnešní okresní veterinární správy. Každá však bude mít oddělení právní, personální, ekonomické, hygienické, ochrany zdraví a pohody zvířat včetně péče o ekologii a oddělení informatiky. Některá oddělení, jako personální, či ekonomické, pak budou pochopitelně pouze na krajských veterinárních správách a budou sloužit budoucím podřízeným veterinárním správám, které budou pracovat zřejmě v místech a prostorách současných okresních veterinárních správ.

Na krajské řízení se Státní veterinární správa zodpovědně připravuje již nyní, aby bylo možné začít pracovat okamžitě, jakmile to bude legislativou umožněno.

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR

Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: svs.aquasoft.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info