Pasterizovaná skořápková vejce
11.12.2000 | ÚZPI
Pasterizovaná skořápková vejce pod názvem Davidson's Pasteurized Eggs™ jsou již v prodeji v supermarketech, restauracích, hotelech a nemocnicích na východním pobřeží USA. Výrobce, Pasteurized Eggs L.P. uvádí, že pasterizaci provádí zcela přirozeným procesem, který účinně ničí salmonely uvnitř skořápky. Vejce procházejí řadou vodních lázní s teplou vodou, které dodávají potřebné teplo k usmrcení bakterií, přičemž se vejce neuvaří ani nezmění svou chuť. Procesem se usmrcují všechny kmeny salmonel, včetně S. enteritis, která se vyskytuje v jednom vejci z 20 000 kusů vajec. Odhaduje se, že v USA způsobuje salmonela ročně 662 000 případů onemocnění. Vejce se následně chladí a chrání před rekontaminací.
Food Technology, 54, 2000, č.7 (kvas)
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)

Tweet



