Jogurt proti vředům
27.11.2000 | ÚZPI
Japonská společnost MEIJI MILK PRODUCTS Co. vyrobila v březnu tohoto roku první značkový jogurt nazvaný LG21. Nový jogurt obsahuje kulturu mléčného kvašení LG21, kterou je Lactobacillus gasseri. Výzkum prokázal, že tato bakterie působí proti Helicobacter pylori, mikroorganismu, který je příčinou žaludečních a dvanácterníkových vředů. Využití LG21 v jogurtu je patentováno.
PA - Mlékárenský průmysl, 43, 2000, č. 5, s. 158-159 (vl)
Další články v kategorii
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)

Tweet



