Tvorba biogenních aminů během zrání salámů
06.11.2000 | ÚZPI
Byla sledovaná tvorba biogenních aminů během zrání trvanlivých salámů. Kvantitativně významné byly obsahy putrescinu a tyraminu. Při zrání salámů 70 - 80 dní byl zaznamenán obsah histaminu v množství 150 - 400 mg/kg sušiny. Výsledky jsou v souladu s výsledky zahraničních autorů. Obsah biogenních aminů by neměl chybět mezi jakostními znaky při tvorbě koncepce jakosti.
Článek uveřejněn v Potravinářských aktualitách
Masný průmysl, 42, 1999, č. 4, s. 114 - 117. (kop)
Další články v kategorii
- Zvětšení uzavřených pásem kvůli africkému moru prasat v Libereckém kraji (08.06.2024)
- Veterinární správa: Česko získalo označení země bez výskytu plicní nákazy skotu (07.06.2024)
- Ve středním Kazachstánu je prvních sedm koní Převalského, z toho tři z Prahy (07.06.2024)
- Výrobce Nutelly se chystá uvést na trh její rostlinnou variantu (07.06.2024)
- Už rostou dubáky a křemenáče, během pár dní odborníci slibují houbařské žně (07.06.2024)
- Z piva v hospodě je luxus, za pět let zdražilo o polovinu (07.06.2024)
- Vláda schválila nová pravidla dvou programů PGRLF na podporu lesního hospodářství (07.06.2024)
- Výzva chovatelům zámořského typu charolais (07.06.2024)
- Ekologové s pomocí fondů EU zachraňují krajinu pro sysly. Důležitá je i osvěta (07.06.2024)
- Tuzemští vinaři jsou připraveni zapojit se do věcné diskuze o dostupnosti alkoholu (07.06.2024)