Zdravé pečivo z naklíčených zrn
02.11.2000 | Slovo
Milovníkům zdravé kuchyně by doma neměla chybět kniha zajímavých a netradičních receptů nazvaná Tegralové pečivo. Ptáte se, co je tegral? Je to zdroj mnoha vitaminů, minerálů, aminokyselin a enzymů prospěšných lidskému organismu. Nelze ho však koupit v obchodě jako třeba mouku, musíme si ho sami vyrobit z naklíčeného obilí či jedlých semen. Naklíčená semena se rozemelou a vznikne rostlinný produkt kašovité konzistence, který nahradí mouku a je mimořádně hodnotnou potravinou. Autorka knihy Hana Opatřilová popisuje, jak se nejprve pokusila z naklíčené zrniny, kterou pojmenovala tegral, upéci bezkvasné chlebové placky. Poté následovalo sladké i slané pečivo a pokrmy z tegralu nebo tegralem obohacené. Ve své knize Opatřilová čtenářům vysvětluje, jak tegral připravovat a zpracovávat. Podstatnou část publikace tvoří recepty. Novou inspiraci nalezne hlavně ten, kdo chce žít zdravě.
Další články v kategorii
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)

Tweet



