Nové druhy výrobků z rostlinných bílkovin
31.10.2000 | ÚZPI
Nové druhy výrobku z rostlinných bílkovin
Firma TIVALL vyrábí bezmasé výrobky z rostlinných bílkovin pro vegetariány. Výrobky neobsahují cholesterol ani syntetická barviva a ochucovací prostredky. V soucasné dobe byly vyvinuty dva nové výrobky na bázi pšenicné a hrachové bílkoviny. K výrobe analogu masa se používá metoda "FVL" (vláknité rostlinné bílkoviny), kterou se vyrobí výrobek podobných vlastností (napr. pri skusu) jaké má maso. Sortiment výrobku firmy TIVALL zahrnuje vegetariánské rízky, párky, krokety a ruzné druhy hotových pokrmu.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne 15.5.2024 (16.05.2024)
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Farmář na jihovýchodě Turecka pouští slepicím Mozarta, aby snášely více vajec (15.05.2024)
- Mýty a fakta o Evropské unii. Jak to bylo s křivými banány a okurkou (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Blíží se uzávěrky přihlášek do soutěže Farma roku 2024 a programu Pestrá krajina 2024 (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Nadace rozdělí dva miliony korun na výsadbu stromů či obnovu studánek (15.05.2024)
- Vojenské lesy a statky dočasně povede ředitel jedné z divizí Nerad (15.05.2024)