Nový cukr na polevy pekařských výrobků
17.07.2000 | ÚZPI
Nový, nevlhnoucí cukr, vyráběný společností BRITISH SUGAR, a nazvaný MR Sugar, je určen pro výrobu polev, výrazně zlepšujících vzhled potravinářských výrobků, především pak pekárenských. Výrobek, rezistentní vůči změnám prostředí, spojeným s moderními postupy výroby a balení, byl vyvinut na základě výsledků rozsáhlého výzkumu požadavků zákazníků. Využitím mnohaletých zkušeností s cukrem a jeho vlastnostmi, v kombinaci s nejmodernějšími technologickými postupy byl získán granulovaný cukr na polevy, rezistentní vůči vlhkosti, který si uchovává naprosto svěží, neporušený vzhled, často i mnohem déle než představuje doba údržnosti výrobku, na který byl aplikován. MR Sugar má velmi jemnou granulaci, odpovídající cukru "extra jemný", nedodává výrobku žádné cizí příchuti a nezanechává po konzumaci výrobku pocit přeslazení, jak tomu bývá často po aplikaci jiných sladidel. Běžné druhy cukru se na povrchu výrobku rozpouštějí s kazí tak jeho vzhled i texturu. MS Sugar, který již byl s úspěchem vyzkoušen na smažených koblihách, se nerozpouští, zachovává původní texturu a vzhled povrchu a zvyšuje atraktivnost výrobku.
Confectionery Production, 66, 2000, č. 5, s. 11 (-kop-)
Další články v kategorii
- Má to smysl: po deseti letech pálavského borytobraní už není skoro co vytrhávat (18.05.2024)
- Zlínský kraj rozdělí letos mezi včelaře 1,198 mil. Kč, podpoří 102 včelařů (17.05.2024)
- Zemědělci rozhodnou, zda stejně jako odboráři zruší demonstraci v Praze (17.05.2024)
- Exportní konzultace s agrárními a ekonomickými diplomaty dne 27. června 2024 v PVA Expo Praha – Letňany (17.05.2024)
- Mimořádná opatření proti šíření verticiliového vadnutí chmele v ČR (17.05.2024)
- Po jahodách na poli u Olomouce se jen zaprášilo, musí dozrát další (17.05.2024)
- Zemědělství je moderní a atraktivní obor, proto pro něj motivujeme mladé (17.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Na motýlích loukách se hmyzu mimořádně daří, další vzniká v Kyselce (17.05.2024)
- Letos provoz neotevře 20 až 30 procent palíren, v lednu jich skončilo 20 (17.05.2024)