Živly škodily plodinám, zatím to stálo 320 mil.

Znacné škody zpusobilo zemedelcum krupobití, které minulý týden dvakrát postihlo zejména jižní a strední Moravu. Nejhorší situace byla v okrese Trebíc, kde Ceská pojištovna (CP) vyplatí klientum za škody na zemedelských plodinách z pocátku cervence více než tricet miliónu korun, informoval tiskový mluvcí pojištovny Michal Urban. Celková pojistná plnení, která CP vyplatí zemedelcum za škody zpusobené rozmary pocasí, tak za letošní rok dosahují již 320 miliónu korun.

Pojištovna soustredila podle Urbana do oblasti Trebícska likvidátory z celého jihomoravského regionu, kterí pracovali i o svátcích a ve dnech pracovního volna, takže prohlídky škod u vetších klientu jsou nyní již prakticky ukonceny.

Do 13. cervence budou vyrízeny i škody menších soukromých zemedelcu.

Vcetne drívejších škod vyplatí Ceská pojištovna zemedelským klientum na Trebícsku zhruba 50 milionu korun. Okres Trebíc se tak letos radí k nejpostiženejším oblastem republiky. V kvetnu a cervnu živelné pohromy napáchaly vysoké škody zemedelcum také v jižních, stredních a východních Cechách. Více než 85 procent škod pritom zpusobila krupobití.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info