Promoce nových absolventů PEF ČZU v Praze

Promoce nových absolventu PEF CZU v Praze

Ve dnech 26. - 28.6.2000 byli v aule Ceské zemedelské univerzity (CZU) v Praze promováni noví inženýri oboru Provoz a ekonomika (PaE) a Informatika. Slavnostní promocní akt byl ukoncením petiletého získávání znalostí. Absolventi obhajovali své diplomové práce a skládali státní záverecné zkoušky ve 13 komisích na oboru PaE a 2 komisích na oboru Informatika. Celkem ukoncilo úspešne studium 439 studentu, z toho 67 na oboru Informatika.

V záverecném promocním projevu pan prorektor Doc. Ing. Miroslav Svatoš, CSc. absolventum zduraznil, že vstupují do sveta 21. století, kdy koncí éra dominance ciste ekonomických principu a zacíná éra jejich doplnení principy ekologickými a principy spolupráce v globálním merítku. Dále konstatoval príznivý výsledek evaluace a akreditace Provozne ekonomické fakulty (PEF) CZU v Praze a citoval závery komise, které PEF charakterizují jako "velmi dobre fungující, mezinárodne srovnatelnou ekonomickou fakultu s dobrými výsledky v oblasti pedagogické a vedeckovýzkumné práce".

Dekan fakulty Prof. Ing. Jan Hron, DrSc., Dr. h. c. ve svém projevu zduraznil, že množství a frekvence poznatku jsou dnes tak velké, že jedinou možností jak zachovat inženýrskému diplomu vnitrní obsahovou platnost, je neustálý proces ucení. Nelze také zapomínat, že s rustem vzdelání vznikají i požadavky na kulturu a etiku jednání a vystupování.

V záveru akademictí funkcionári popráli cerstvým absolventum úspešné uplatnení v praktickém i osobním živote.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info