Zbytek kvót na cukr rozdělen

Hanácká potravinářská společnost, s.r.o., a Cukrovar Vrdy, s.r.o. se jako jediné dva subjekty podílejí na rozdělení takzvané zvláštní individuální kvóty (ZIK) na cukr. Stalo se tak na základě nařízení vlády č. 51/2000 Sb., kterým se stanoví opatření a podíl státu na tvorbě podmínek pro zajištění a udržení výroby cukrovky a cukru a stabilizaci trhu s cukrem a na základě materiálů odborné komise.

Jak v úterý 13. června informoval ministr zemědělství Jan Fencl, ze ZIK v objemu 23 750 tun získala Hanácká potravinářská společnost kvótu 13 790 tun (tuzemská ZIK činí 10 343 tun a vývozní ZIK 3 447 tun) a Cukrovar Vrdy kvótu 9 960 tun (tuzemská ZIK 7 470 tun a vývozní 2 490 tun).

Žádosti dalších subjektů o ZIK byly podle Fencla zamítnuty. Akciová společnost NATURA DK, Nový Bydžov totiž podle odůvodnění nevlastní výrobní zařízení a podle obchodního rejstříku není výroba cukru ani předmětem jejího podnikání, akciová společnost MELI nesplnila základní požadavky vyplývající z příslušného nařízení vlády.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info