Nový pohled na mikroorganismy
08.06.2000 | ÚZPI
Od začátku 80. let se hlavními etiologickými činiteli kažení potravin staly mj. Listeria monocytogenes a Escherichia coli O157:H7.Listeriózy, vypracování lepších metod stanovení listerií v potravinách živočišného původu. Escherichia coli O157:H7 se obecně pokládají za ukazatele sanitárního stavu potraviny, z patogenních kmenů E.coli se uvádějí kmeny enterotoxické, enteroinvazní, enteropatogenní a enterohemoragické.
Potravinářské aktuality - Masný průmysl, 42, 2000, č. 2, s. 39 - 42 (-lep-)
Další články v kategorii
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)

Tweet



