Úspěšné uplatnění hostinských pivovarů v SRN
02.06.2000 | ÚZPI
V současné době je v SRN ca 250 těchto minipivovarů spojených s restaurací a zřejmě tendence k jejich zřizování stoupá. Pro budoucnost těchto pivovarů je důležité diferencovat jak chuťovou paletu nabízeného piva či nápojů tak i gastronomickou image. Vedle tradičních sladů lze použít i slady z jiných druhů obilí pro svrchní kvašení. Při příležitosti pivovarského veletrhu Brau 99 v SRN byla představena nová koncepce těchto pivovarů. Jedná se o modulové uspořádání: vaření piva v jednom modulu, kvašení v druhém a čepování z třetího modulu. Vedoucí myšlenkou je, aby mateřský pivovar tohoto typu mohl být napojen na více pivnic či pohostinství.
Brauindustrie, 85, 2000, č.1, s.31-32.
Potravinářské aktuality - Nápojový průmysl 2000 č.3 (-ben-)
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)

Tweet



