Seminář o welfare zvířat

Seminár o welfare zvírat

Pro ty, kdo se chtejí více dozvedet o welfare hospodárských zvírat z pohledu EU i z našeho, porádá ve dnech 5. a 6. cervna v Brne Státní veterinární správa CR (SVS), Technical Assistance Information Exchange Office z Bruselu (TAIEX) a Veterinární a farmaceutická fakulta pracovní seminár. AGRIS o tom informoval tiskový mluvcí SVS Josef Duben.

Na seminár byli pozváni jednak zástupci státních orgánu, ministerstev, univerzit, veterinárních správ, ale i zástupci chovatelských svazu, výrobcu technologií i zástupci nevládních ochranárských organizací. Prednášet budou zahranicní i naši odborníci napríklad na témata - politika welfare v EU a u nás, její vztah k produkci zvírat, význam pri transportu, význam a cinnost ochranárských organizací. Zajímavou tematikou budou podmínky v chovech skotu, prasat a drubeže v EU a u nás, porážení zvírat a welfare. Prednášky bydou doplneny snímky týkající se techto témat.

Welfare, neboli pohoda zvírat, je v soucasné dobe v EU sklonována ve všech pádech. Josef Holejšovský, ústrední reditel SVS k tomu rekl: "Byli jsme zdešeni tím, co jsme videli na filmu o preprave zvírat v EU, který vyrobila CIWF (Compassion in World Farming) a považujeme to za dukaz, že sama legislativa nic nereší. Pochopitelne se snažíme mít vše v porádku, myslím si ale, že by se neco podobného jako pri preprave ovcí z Velké Británie do Portugalska a Itálie ci koní z Pobaltí do Itálie apod., u nás nemohlo stát, i když ješte nemáme v plné míre transponované všechny vyhlášky týkající se welfare."

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info