Snížení tepelného stresu má příznivý ekonomický dopad
19.04.2000 | ÚZPI
Výzkum provedený na univerzitě v Kansasu potvrdil, že snížení tepelného stresu u dojnic má příznivý ekonomický dopad. Při snižování tepelného stresu se osvědčilo užití různých kombinací ventilátorů a rozprašovačů. Podle výzkumníků je tento způsob nákladově účinný a umožňuje zachování vysoké mléčné užitkovosti i v horkých letních měsících.
Dairy Herd Mngmt, 36, 1999, č. 10, s. 62-64 (Sch)
Další články v kategorii
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Blíží se uzávěrky přihlášek do soutěže Farma roku 2024 a programu Pestrá krajina 2024 (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Nadace rozdělí dva miliony korun na výsadbu stromů či obnovu studánek (15.05.2024)
- Vojenské lesy a statky dočasně povede ředitel jedné z divizí Nerad (15.05.2024)
- Cukrovar Vrbátky loni zvýšil zisk na 117,6 mil.Kč, firma chystá dividendy (15.05.2024)
- Aberdeen Angus na Czech Food Expo 2024 (15.05.2024)
- Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk a plánuje stavbu výrobního závodu (15.05.2024)