Snížený obsah bílkovin v mléce poškodí zpracovatele
30.12.1999 | Zemědělec
Agrární noviny (Agroweb) 30.12.1999
Snížený obsah bílkovin v mléce poškodí zpracovatele
Nové jakostní parametry pro stanovení minimální ceny mléka poškodí zejména výrobce sýrů a další zpracovatele. V původní ČSN na mléko je sice uvedena jako minimální hranice obsahu bílkovin hodnota odpovídající 28 g/l mléka.
Byla však doplněna poznámkou, že pro zpeněžování mléka se tato hranice posouvá na 32 g/l. Při tvorbě současných zásad pro regulaci mléka se však k této poznámce nepřihlédlo. Pro zpracovatele to znamená, že za minimální garantovanou cenu dostanou o 12,5 % bílkovin méně. Množství mléka, které bude zapotřebí pro výrobu sýra, se tak podstatně zvýší.
Další články v kategorii
- Jedovatí hadi budou kvůli globálnímu oteplování zřejmě masově migrovat, varuje studie (06.05.2024)
- Bouřky, mrazíky i přes 20 stupňů. Týden nabídne pestrou škálu počasí (06.05.2024)
- Palírny a moštárny v Ústeckém kraji přijdou kvůli mrazům o dvě třetiny ovoce (06.05.2024)
- Aktuální plochy chmelnic v České republice (06.05.2024)
- Na Krnovsku obnovily Lesy České republiky druhou vodní nádrž (06.05.2024)
- Na Broumovsku skončil projekt za 5,6 mil. na zmírnění dopadů klimatické změny (06.05.2024)
- Z kopřivy, bezu i yzopu. Žena mění bylinky ze zahrady na oblíbené sirupy (06.05.2024)
- Pálenice čeká krušná sezóna (06.05.2024)
- Skupině Flosman z Tábora se meziročně zvýšily tržby, přesto skončila ve ztrátě (06.05.2024)