Ovocnáři mají čas na společná setkání pouze v zimním období

Noviny Jicínska (Agroweb) 3.1.2000

Ovocnári mají cas na spolecná setkání pouze v zimním období

Zacátek roku patrí ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnárském tradicne porádání ochutnávek, semináru a setkáním, na která není ve vegetacním období dost casu.

Ve ctvrtek porádají holovouští výzkumníci organoleptické hodnocení jablek v sále horické Koruny. Chutnat a bodovat se budou odrudy i perspektivní novošlechtení. Tyto novinky budou porovnávány se soucasným sortimentem. Tradicní ovocnárské dny jsou naplánované na 18. a 19. ledna. Konají se opet v královéhradeckém Aldisu a na jejich porádání se krome VŠÚO Holovousy podílí Ceská zemedelská spolecnost pri VŠÚO Holovousy,

Ovocnárská unie CR a nekteré firmy. Zahájení tohoto nejvetšího setkání ovocnáru z celé republiky se má zúcastnit ministr zemedelství CR Jan Fencl, predseda Agrární komory CR Václav Hlavácek a také ing. Blížkovský z ministerstva zahranicních vecí, který zde bude hovorit o integraci ovocnárství naší republiky do Evropské unie. První den semináre bude pak venován hodnocení odbytu ovoce, zkušenostem z evropského trhu i ze zámorí. Druhý den setkání je urcen praktickým problémum pestování ovoce - hodnocení odrud, komplexní ochrane, regulaci plodnosti. Východoceská ovocnárská unie plánuje setkání svých clenu na príští mesíc.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info