Pivem roku dvanáctka Budvar

Právo 17.12.1999

Pivem roku dvanáctka Budvar

Pivem roku 2000 byla zvolena dvanáctka Budvar. Rozhodly o tom v tradicní ankete ctenári casopisu Pivní kurýr. Výsledky devátého rocníku hlasování ceských a moravských pivaru byly ve ctvrtek vyhlášeny v pražském pivovaru U Fleku.

Druhou prícku v kategorii svetlých ležáku obsadil nošovický Radegast 12 % a tretí místo patrí jedenáctce Šerák z pivovaru Holba Hanušovice.

V kategorii desítka roku 2000 obhájilo prvenství pivo z Krušovic pred desítkami Gambrinus a Starobrno. V kategorii Naše pivko, která hodnotí oblibu piva malých pivovaru s výstavem do 200 tisíc hektolitru, byl už potretí za sebou vyhodnocen nejvýše znojemský Hostan, pred pivy z pivovaru Vyškov a Breznice. Mezi tmavými pivy se umístil nejvýše Velkopopovický kozel.

Pivovarem roku 2000 se stal Pivovar Radegast pred Budejovickým Budvarem a Pivovarem Starobrno. Mezi peti vybranými osobnostmi ceského pivovarnictví byl vedle ctyr reditelu ocenen i sládek Pivovaru U Fleku Ivan Chramostil.

Titul pivo roku byl letos poprvé udelen s platností pro príští rok, na rozdíl od predchozích rocníku, kdy byl udelován vždy zpetne za uplynulý rok.

(sp)

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info