Větší výpomoc zemědělcům

Právo - 2.1.1998

Vetší výpomoc zemedelcum

Objem neinvesticních dotací a návratných financních výpomocí, které budou poskytovány v tomto roce zemedelcum z rozpoctové kapitoly Ministerstva zemedelství (MZe), vzroste proti lonsku témer o 42 % na 9,633 miliardy Kc. Potvrdil to úradující ministr zemedelství Josef Lux.

"V roce 1998 tedy budou ceští zemedelci o kousek blíž svým kolegum z EU nejen z pohledu legislativy, ale i z pohledu podpor, a spotrebitelé v CR budou mít vetší garance kvalitních a nezávadných potravin díky platnosti zákona o potravinách a souvisejících vyhlášek," rekl Lux.

Celkové výdaje ze státního rozpoctu pro kapitolu MZe pocítají z cástkou pres 15,855 miliardy korun, tedy o 18,7 % vetší než loni. Z celkového objemu neinvesticních dotací bude 3,35 miliardy Kc prideleno do Podpurného a garancního rolnického a lesnického fondu (PGRLF). Na prímé dotace je urceno 6,128 miliardy Kc, což je mezirocne nárust o témer 90,6 %, z toho n posílení samotného príjmu zemedelských výrobcu pripadá 3,518 miliardy.

Na kapitálové výdaje je pro rok 1998 podle Luxe vycleneno v kapitole MZe celkem asi 2,059 miliardy korun, což predstavuje pokles o 14,35 f%.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info