Nad jakostí hlíz tentokrát podumali odborníci
24.11.1999 | Noviny Vysočiny
Noviny Vysociny (Agroweb) 24.11.1999
Nad jakostí hlíz tentokrát podumali odborníci
Výzkumný ústav bramborárský (VÚB) a Ústav konzervace potravin a technologie masa VŠCHT Praha usporádaly vcera seminár na téma Kvalita konzumních hlíz a vliv chemického složení na užitné vlastnosti brambor.
Vystoupení odborníku specialistu byla venována hodnocení jakosti zemedelských produktu. Více než sedmdesát prítomných zástupcu zemedelské praxe, pracovníku výzkumu i zpracovatelských firem se také dovedelo o úloze dusíku ve výžive konzumních brambor a jeho vlivu na kvalitu hlíz. Na tapete byl i výskyt obecné strupovitosti brambor v závislosti na podmínkách pestování. Jak rekl vedoucí oddelení fyziologie VÚB Jaromír Zrust, jedná se již o v poradí ctvrtý seminár, orientovaný výhradne na jakost brambor. "Mohu potvrdit, že zvyšování úrovne v jakosti hlíz se z pohledu výzkumných pracovišt venuje znacná pozornost. A jak zde bylo receno, letošní hodnocení jakosti zemedelských produktu a potravin v rámci republiky, a tedy i brambor, vyznelo príznive, což nás, pracovníky výzkumu, teší a potažmo je to i dobrý signál pro spotrebitele."
Další články v kategorii
- Projekt Hlídače státu: Agrofert má i přes Babišův střet zájmů zakázky od státu (19.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne – 18.12. 2025 (19.12.2025)
- Drahé vánoční kolekce už zlevňují (18.12.2025)
- Vítězem miliardového tendru Lesů ČR je LDF Rožnov, má osm ze 40 zakázek (18.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)

Tweet



