Žampiony zvyšují riziko rakoviny, varují Švédové
30.08.1999 | Lidové noviny
LN 30.8.1999
Žampiony zvyšují riziko rakoviny, varují Švédové
STOCKHOLM- Sní-li clovek více než 20 dkg žampionu za mesíc, vystavuje se zvýšenému riziku rakoviny. Toto varování ve Švédsku zverejnil Státní ústav pro výzkum potravin poté, co nové vedecké poznatky prokázaly, že zvýšená spotreba žampionu muže zpusobit rakovinu u pokusných zvírat.
ctk
Další články v kategorii
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)

Tweet



