V ČR roste zájem o fermentované potraviny, zejména kvůli zdravotním benefitům
26.05.2025 | ČTK
V Česku roste zájem o fermentované potraviny, nejvíce o pikantní křupavý salát z fermentované zeleniny kimči či o kombuču - lehce perlivý fermentovaný čajový nápoj. Prodejci zaznamenávají rostoucí zájem od dob pandemie, kdy se lidé začali více soustředit na svou imunitu a zdraví.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Lidé v Českém ráji kritizují kácení stromů u silnic, podle silničářů bylo nutné (11.12.2025)
- Fotosoutěž pro Juniory ČSCHMS (11.12.2025)
- Regenerativní zemědělství se po letech pokusů i praxe jeví jako možné a vhodné (11.12.2025)
- Dřevo z Ruska se dostává do EU prostřednictvím dceřiné společnosti výrobce hraček (11.12.2025)
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- TZ AOPK ČR: Zákaz zábavní pyrotechniky ochrání přírodu v nejcennějších partiích Hrubého Jeseníku (11.12.2025)
- Ministerstvo zemědělství vyhlásilo výsledky veřejné soutěže programu na podporu aplikovaného výzkumu ZEMĚ II (11.12.2025)
- K odkladu sporného evropského nařízení o odlesňování přispěla i Potravinářská komora ČR (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)

Tweet



