Souhrn událostí uplynulého dne – 1.3. 2021

V malém chovu drůbeže na Strakonicku se objevila ptačí chřipka

V malém chovu drůbeže v Rojicích na Strakonicku se objevila ptačí chřipka. Veterináři tam proto utratili 14 kusů slepic, kohoutů a kachen. Jedná se o letošní sedmé ohnisko ptačí chřipky v České republice. ČTK to řekl Petr Majer ze Státní veterinární správy.

Kanada řeší záhadu s máslem, které v teple neměkne

Kanadští spotřebitelé začali veřejně řešit záhadu, která se týká kvality másla v obchodech. Mnozí si totiž všimli, že v posledních týdnech se máslo hůře roztírá a neměkne ani při pokojové teplotě. Jedním z možných vysvětlení je podle odborníků to, že chovatelé začali kravám do krmiva přidávat větší množství palmového tuku, napsal server BBC.

Chovatele šneků v Burgundsku ve Francii ohrožuje koronavirus

Zavřené restaurace, zrušené farmářské trhy a veletrhy. V Burgundsku, části Francie proslavené šneky, koronavirus připravil chovatele těchto plžů o většinu jejich odbytišť a dal jim "nůž pod krk". Spolehnout se nemohou ani na podporu státu, kterou považují za nevhodnou, píše AFP.

Přísnější fytosanitární kontroly dřevěného obalového materiálu z Běloruska, Číny a Indie

Evropská unie přistupuje od 1. 3. 2021 ke změně opatření při dovozu některých komodit z Běloruska, Číny a Indie. Opatření mají za cíl omezovat zavlékání škodlivých organismů prostřednictvím dřevěného obalového materiálu. Nově musí všichni dovozci dovážené zásilky z těchto zemí oznámit prostřednictvím systému TRACES NT.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info