Pekárnu v Českých Budějovicích prostupuje hrdost na jihočeský region
30.03.2020 | pekarske-technologie.cz
Nejjednodušší je podívat se na sortiment budějovické pekárny. Například chléb s názvem Jsem Jihočech, který v loňském roce zaujal i porotu regionální potravinářské soutěže „Chutná hezky. Jihočesky“, když mu udělila 2. místo v kategorii pekařských výrobků.
Když už jsme u soutěží, pekaři z Českých Budějovic v minulém roce bodovali i se svým kornspitzem. Ten dokonce vyhrál soutěž Kornspitz roku 2019. Pro letošní rok si na jihu Čech hodně slibují od několika novinek, s nimiž přišli v lednu na trh.
Žitánek láká na křupavou kůrku a proteinyNaproti moderním trendům ve stravování jde Žitánek. Jak je patrné už z jeho názvu, jedná se o druh pečiva, v němž má dominantní zastoupení žito. Jeho podíl tvoří 65 procent, a tedy podstatně více proteinů, než běžné pečivo. Pekaři slibují také atraktivní rustikální vzhled a popraskanou křupavou kůrku.
Druhá ze zásadních novinek cílí hlavně na milovníky sladkého. V koblize se slaným karamelem se spojuje tradice této oblíbené pochoutky s netradiční, ale stále populárnější náplní, která v sobě kombinuje slanou a sladkou chuť.
Učňovský chléb na prodejNa jihu Čech ale myslí taky na budoucnost. Pekárna spolupracuje se Střední školou obchodní v Českých Budějovicích. Budoucí pekaři a pekařky v Suché Vrbné získávají potřebnou praxi a praktickou výuku.
Aby se také oni učili hrdosti na svoji práci, prodávají své upečené výrobky v pekárně v podnikové prodejně. Zatím takto vyráběli hlavně učňovský chléb, už brzy by ale měli přibýt i další produkty ze sortimentu běžného i sladkého pečiva.
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Budou jablka za 50 korun? Stromy pomrzly v Česku i v Polsku (26.04.2024)
- Komunitní energetika je o krok blíž. Do druhého kola energetických společenství postupuje 57 komunitních projektů (26.04.2024)
- Greenpeace: Lesy ČR možná pokácejí přes 15.000 starých stromů v Krušných horách (26.04.2024)
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou (26.04.2024)
- Výzkumný ústav: Oteplení zvýší aktivitu škůdců, očekává se nadměrný výskyt mšic (26.04.2024)
- Evropský parlament odhlasoval zákaz některých plastových obalů (26.04.2024)
- Více dřeva, méně betonu. Surovinová politika pro dřevo podpoří tuzemské zpracování dřeva, více se bude využívat i ve stavebnictví (26.04.2024)