Souhrn událostí uplynulého dne – 17.2. 2020

Mezi vinaři roste zájem o odrůdy odolné proti houbám

Mezi vinaři v Česku roste zájem o takzvané PIWI odrůdy, tedy odrůdy odolné proti houbovým chorobám, jsou vhodné pro ekologické pěstování. Ve zprávě zveřejněné na svých internetových stránkách o tom informoval Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ).

Podmínky aplikací přípravků na ochranu rostlin pro snížení škod způsobených hrabošem polním v ČR

ÚKZÚZ zveřejňuje možnosti aplikací přípravků na ochranu rostlin při řešení stále trvajícího kalamitního výskytu hraboše polního v České republice. Vedle aplikace zvýšenou dávkou do nor je možná i aplikace rozhozem. Aplikace rozhozem na jednotlivých pozemcích je podmíněna individuálním posouzením inspektory ÚKZÚZ, není povolena plošně.

Z chovů na Vysočině bylo loni přes 18 procent českého mléka

Chovatelé krav na Vysočině minulý rok dodali přes 570 milionů litrů mléka, téměř stejně jako v roce 2018. Potvrdili tak výsadní postavení ve výrobě mléka, na jeho republikové produkci se podíleli 18,6 procenta. Na Vysočině byla ke konci minulého roku také největší stáda skotu, která se při porovnání se stejným obdobím roku 2018 mírně rozrostla.

Cena cukru roste, národ největších spotřebitelů si chce udělat zásoby

Cukr se vymanil z krize a jeho cena stoupla na nejvyšší hodnotu od května roku 2017. Světoví obchodníci dokonce předpokládají, že ho na globálním trhu bude brzy málo. Svůj podíl na tom má Indonésie, která ve středu oznámila, že si chce dovézt jedenáctkrát více cukru než minulý rok.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info