Souhrn událostí uplynulého dne – 27.1. 2020

Společnost ZETOR TRACTORS rozšiřuje své působení v Indii. Podepsala memorandum s firmou VST Tillers Tractors Ltd.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. dnes podepsala memorandum o spolupráci s VST Tillers Tractors Ltd., tradičním indickým výrobcem traktorů. Cílem spolupráce je vývoj nového traktoru určeného primárně pro indický trh. Obě firmy budou zároveň hledat cesty, jak jej exportovat i do dalších asijských a afrických zemí.

SZPI v r. 2019 zjistila při 71 kontrolách nevyhovující reklamu na potraviny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v roce 2019 mj. cíleně kontrolovala dodržování právních předpisů v oblasti reklamy na potraviny na internetu, v tisku, v prodejních letácích apod. Inspektoři provedli celkem 90 kontrolních vstupů u 63 provozovatelů.

Virus ptačí chřipky venku přežije i dva měsíce

Virus ptačí chřipky se ve venkovním prostředí může udržet i kolem dvou měsíců. Záleží na intenzitě světla a teplotě nebo subtypu viru, řekl na dotaz ČTK za Státní veterinární správu Petr Majer. Veterináři v minulém týdnu po třech letech potvrdili ohnisko ptačí chřipky ve Štěpánově nad Svratkou, kolem kterého vytyčili tříkilometrové ochranné pásmo.

Dýcháme nejčistší vzduch za poslední desítky let, problémem je ale ozon

I když jsou meteorologové zatím zdrženliví, přináší čerstvá Zpráva o kvalitě ovzduší za rok 2019 pozitivní informace. Téměř všechny hodnoty znečištění ovzduší klesají, výjimkou je jen přízemní ozon. Dýcháme nejčistší vzduch za poslední desítky let.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info