Souhrn událostí uplynulého dne – 19.8. 2019

Třetina vyprodukovaných potravin končí v koši. Odpad ale nabízí bilionové tržní příležitosti

Potravinový odpad stojí světovou ekonomiku dva a půl bilionu dolarů ročně. Vyhozené jídlo ale rovněž vyprodukuje osm procent všech emisí skleníkových plynů, tedy čtyřikrát více než letecký průmysl. Je několik možností, jak problém s odpadem vyřešit a zároveň si na tom založit podnikání.

Lesy ČR kvůli kůrovci zvýší výsadbu o pětinu na 55 mil. stromků

Státní podnik Lesy České republiky letos hodlá zvýšit počet vysázených stromků při zalesňování o pětinu na nejméně 55 milionů kusů z loňských 46 milionů. Obnovu lesů, která stojí miliardy korun ročně, podnik v současné době rozsáhlé kůrovcové kalamity považuje za prioritu.

Jablka, švestky, hrušky, meruňky. Ovoce? Letos bída, říkají pěstitelé

Příprava tradiční podzimní zahrádkářské výstavy v Třebíči je v plném proudu. Jen k vyvěšení poutačů je potřeba spousta razítek. Už nyní zdejší dlouholetý předseda svazu zahrádkářů Blažej Bobek ví, že nebude jednoduché sehnat exempláře na prezentaci úrody jablek, kde jich bývá okolo 120.

Mlékárně Hlinsko klesly meziročně výnosy o 200 milionů Kč

Mlékárna Hlinsko loni vykázala výnosy necelých 2,9 miliardy korun. Předloni činily téměř 3,1 miliardy korun. Firmě také klesly nezdaněné zisky, z předloňských 116 milionů korun na 78 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy podniku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.   

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info